Bòsnia-Hercegovina

20 anys del setge de Sarajevo

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Més de 3 anys va assetjar Sarajevo per les tropes sèrbies 1992 a la 1996, va acabar la guerra a Bòsnia i Hercegovina en 1995 però el setge de la capital oficialment va durar fins al febrer de 1996 Quan les tropes deixar les muntanyes.

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Per explicar el per què d'aquest setge, he d'explicar una història :
Sarajevo és una ciutat relativament jove, fundada pels otomans al voltant de la 1500, el nom significa : Saraj- (PALAU) i -Evo (CAMP VERD).
Després els otomans va arribar l'Austro-hungaros la 1878, una etapa molt productiva, connectats amb Sarajevo-Viena. En 1918, Després de la primera Guerra Mundial, diversos països es van reunir per fundar Iugoslàvia, més pobles eslaus i rei serbi, amb residència a Belgrad.
 
En la Segona Guerra Mundial el militar Josip Broz Tito, conegut simplement com Tito, un personatge molt estimat al país, Va lluitar contra els nazis i alliberat Iugoslàvia, Va convertir en un heroi i va ser President. Curiosament el gallet per al segon món de guerra va ser l'assassinat de Franz Ferdinand al casc antic de Sarajevo, Després d'un fallit hores abans bombardeig.
 
Tito i Stalin van ser fatal, però amb la mort de Stalin les relacions amb Rússia millorat i va néixer a un pròsper Sarajevo.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


La mort de Tito, en 1980 Iugoslàvia va patir una profunda crisi, amb l'hivern uns Jocs Olímpics de per mitjà, el de la 1984, de la qual encara hi ha unes ruïnes dels afores de la ciutat.
En 1991 persones es van dividir, formant els actuals Estats. Bòsnia i Hercegovina es va independitzar el 1992, es barallaven diverses guerres de Iugoslàvia, però el més sagnant va ser la de Bòsnia i Hercegovina, on fa és fora "neteja ètnica" de forma sistemàtica.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


A Sarajevo, hi havia les tensions es va proclamar independents, els serbis de Bòsnia no va coincidir, esclatar la guerra i el setge de la ciutat s'estén sobre 1395 dies. Els serbis ocupaven les muntanyes que envolten la ciutat, sometiendola a un continu bombardeig.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Sarajevo es va convertir en un camp de concentració durant anys. Per creuar els carrers i anar a buscar l'aigua la població va poder córrer per evitar el rodatge dels serbis, anomenat despectivament com Txètniks, es posaren al voltant de la ciutat en punts estratègics. Construir un túnel entre la ciutat i l'aeroport, controlat per les Nacions Unides, ajuda humanitària es va lliurar a la població a través del túnel, productes alimentaris bàsics i subministraments de guerra.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


El mercat central de la ciutat, on subministrat és a l'alimentació de la població, Markale anomenat, té una història tràgica, ser dues vegades bombardejat, morint 68 i 43 Persones respectivament i deixant els residents sense subministraments. Era molt difícil d'aconseguir aliments, de vegades s'Intercanvia els complements, Or o joies per una barra de xocolata o altres elements considerats llavors luxe.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Van morir en el setge 11.000 persones només a Sarajevo i als voltants 150.000 a tot el país.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


No una guerra de guerrilles era com molts pensen, la ciutat va ser bombardejat, forats encara vistes en edificis són que la metralla de la projectils estan llançant d'extraradi. Molts dels edificis no han restaurat perquè no sé qui té. El govern restaura només els edificis històrics.


Després de la guerra hi va haver un nou sistema polític, Encara que continuen les tensions entre els dos.


Podeu veure totes les imatges a la pantalla completa a la secció de Fotografies.

 
 

%d Bloggers com aquest: