Bòsnia-Hercegovina

DIARI DE VIATGE – No podem oblidar Bòsnia i Hercegovina


No vull deixar els Balcans sense visitar Bòsnia i Hercegovina, Estic interessat en un parell de llocs, A més el llarg viatge en autobús a través de Montenegro de Podgorica a Sarajevo és espectacular, Jo recomano fer el viatge durant el dia.

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


L'origen de la Bòsnia nom es remunta a fa molts anys, abans de la conquesta de l'Imperi Otomà, la part nord va ser anomenat la part sud de iugoslaus, van acabar unint-se a.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Han deixat aquest país fins al final del viatge que coincideix amb el final d'estiu i començament de tardor, amb la pluja i el gris cel. M'agradaria donar un tint malenconiós a aquestes imatges. De vegades penso que vaig deixar un parell de coses fortuïts, M'agrada planificar el viatge per aprofitar el temps; el responsable de la sèrie de televisió l'equip A , "M'agrada que els plans van bé".
 
Estic en el control de fronteres, els militars van triar dues persones per tal que mostrin l'equipatge: la dona amb els pits d'autobusos més gran i jo. L'elecció de la dona d'un registre"rutina" és obvi, Es broma molt de temps i s'estenia mentre els ulls sortir òrbites cada vegada dones ajupir per mostrar l'equipatge. La raó per què he triat mostri l'equipatge no és tan evident, Jo barajo diverses hipòtesis :
 
– Jo sóc la més atractiva de l'autobús i que va causar sensació en la seva opinió anormals ( riure ).
 
– Miro molt perillós, no són poques vegades m'he dit si vinc de l'Afganistan.
 
Encara que el més lògic és que ha estat curiós els fitxers adjunts que pot transportar un turista a la maleta.
Les fronteres entre Albània, S'organitzen Montenegro i altres països de l'antiga Iugoslàvia pels serbis, Això va ser una de les condicions d'aconseguir la pau.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Estic sorprès per la gran quantitat de cementiris que existeixen a Bòsnia i Hercegovina, i també de les muntanyes, mirar on mires. Tot i que les distàncies són petits viatges vegades són llargues. Desplaçar-se per 100 quilòmetres pot prendre més de dues hores si no s'atura el xofer.


El país té també un dels últims boscos europeus i no és estrany que tot està cobert per imponents arbres en la seva totalitat, Això fa que l'aire de la més pura que he respirat, Encara que la ciutadania ha de semblar massa neta o no hauria agrada perquè ells fum tot el temps.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Ells s'han convertit per a fumar en "esport" més seguidors del país. També fumar a qualsevol lloc, interior del tren, l'autobús o el restaurant. Vendre tabac a granel o en quilo de bosses, com si fossin nous.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Turisme a Bòsnia representa només el 2% l'economia local, que ens fa turistes en una "rara au" que és cada vegada més present, especialment a Mostar.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


La capital del país, Sarajevo, té molt més que històries horribles, com el setge de Sarajevo. Hi ha un edifici considerat el més lleig de la ciutat pels seus habitants, S'anomena el "lloro" pels seus colors cridaners. El curiós és que llogar o comprar un apartament en aquest edifici és més car fer-ho en el bloc oposat, construcció exquisit i l'explicació és molt simple, vistes, Ningú vol comprar un apartament amb vista sobre el "lloro", encara que l'edifici senyorial.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


La majoria de la població és musulmana, però no són estrictes, beguda, fum,… Depenent de la ciutat, la població és més o menys separats en funció de la seva religió o origen, però quan la gent es refereix a la Bosnians, Això és anomenar tots els ciutadans de Bòsnia, sense discriminació contra la seva religió o ètnia.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


La part oriental de la ciutat es construeix otomà, més musulmans i considerat el centre històric de la ciutat. La part occidental és d'origen Austro-hongarès, considerada la part Sèrbia del país. Al centre històric otomà, hi ha un rellotge que turistes crec que és trencat, però funciona perfectament, només que marca les hores restant de capvespre, molt útil per als musulmans perquè en temporada de Ramadà saben les hores que ells són dejuni. Hi ha al voltant de 200 mesquites a la ciutat.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Gastronòmicament, Encara que BiH és excel·lent, Els vegetarians són complicats, posen carn a gairebé tot el. Em va agradar especialment uns Rotllets de cabdell anomenat Sarma, i altres rotlles, la Japrak, embolicat amb fulles de Parra, exquisit.
 
També és tradició fer tres cafès, la primera acollida, la segona a iniciar un debat i el tercer s'acomiada.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Aquesta tarda organitzat la meva visita a la Búnquer nuclear de Tito.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Després de la meva visita al búnquer visitava la ciutat de Konjic i va parlar amb sabater del barri.


Al dia següent em vaig ficar en la primera destinació autobús Mostar, Era curiós per saber per què tot el món visiten aquesta ciutat.


Li vaig mossegar l'Ham, com molts altres turistes que visitaran el pont, A més ser reconstruïda. El pont de Mostar és la Sagrada Família de Barcelona, la torre Eiffel de París. Carrers i carrers de les botigues de records turístics que ofereixen els mateixos productes, tot relacionat amb el pont.
El nucli antic de Mostar xucla, sobreexplotació del lloc, fa que els carrers no podria ser silenciosament visitat, els estands de les botigues de records de la multitud un rere l'altre envaint la zona de vianants.


Tots tracten de fer el pont com un record fotogràfic, postal de foto de Mostar, què apareix en els mitjans de comunicació. Bé fan que la imatge té un preu, que et cobren per accedir a la terrassa amb la millor vista del pont i així que et cobren per pujar fins el Minaret de la mesquita i fer una altra foto. Mostar és un negoci molt rentable i també està en augment, cada any augmenta el nombre de turistes.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Del centre històric de Mostar la història del país torna a ser latent, Hi ha molts edificis amb signes de metralla restants per restaurar.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Vegades gent demanar-me si jo estava en un altre lloc i haver de dir-los que no, Encara que tots dos eren al mateix país no hem vist les mateixes coses. La veritat m'agradaria veure què veien però tothom té les seves preferències i el temps és limitat, aquell moment tant la meva preocupació i que de vegades no em deixarà gaudir de la vida. Jo no estava en la famosa platja de Kuta quan visitava Indonèsia, o Pattaya a Tailàndia i la veritat que m'hagués agradat ser allà prendre un bany o compartint unes cerveses, Però si em dóna una opció, Prefereixo per exemple visita al Memorial del genocidi de Srebrenica, situat als afores de Potocari.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


A vegades quan vaig trobar el que busquen i m'ha costat arribar a esforç que el lloc volia fer fotos... només em va passar vaig fer algunes rigor i gaudir del moment, Crec que... "Vaig trobar que això... arribar a la meta en el meu propi", té mèrit, Vaig a fer només un parell de fotos per recordar que jo era aquí".
Una escena de la pel·lícula arriba a la meva memòria : La vida secreta de Walter Mitty. Hi ha una escena on el fotògraf dies es persegueix la imatge d'un animal molt estrany d'altra banda del món i quan el té davant la càmera lent fa foto, simplement gaudir del moment... de què Costa arribar-hi. Foto de pel·lícula del fotògraf, Està esperant a algú a viure el mateix aventures que va arribar al lloc i veure aquell animal que no apareix enlloc.
Un dia m'agradaria arribar a aquest punt, gaudir aquest moment sense prendre absolutament cap fotografia, simplement emmagatzemar en el cervell que temps i viatjar.

 

Bòsnia i Hercegovina , un país dividit


Un altre lloc que realment han volgut visitar abans de marxar del país, un lloc on es mou el vapor d'aigua simple 140 tones de metall de la Segona Guerra Mundial. Trens de vapor de Tuzla.


Podeu veure totes les imatges a la pantalla completa a la secció de Fotografies.

 
 %d Bloggers com aquest: