Corea del Sud

Haenyeo – Bussejador dones de Corea del Sud

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


Una de les raons del nostre viatge a Corea del Sud va ser la visita al bus de les dones, conegut com "Haenyo".

 

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


Bussejadors de dones es divideixen entre el Japó i Corea del Sud, però sobretot a la província de Jeju-do, a Corea del Sud, on trobar la població més gran.

 

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


Les Haenyo són les dones de busseig professional, de física vigorosa i molt hàbils en el medi marí, capaç de quedar-se sense respiració durant deu minuts, enfonsant a profunditats que poden arribar a 20 metres, arriscant les seves vides a l'aigua. Cal afronten diàriament els perills d'una immersió profunda, pulmó lliure i sense el material necessari, durant quatre o cinc hores per dia; Mentre no es dediquen a submarinisme utilitzaven a l'horticultura.
De vegades es mouen en vaixell a la recerca de millors captures, estar exposat a les ones del mar obert imprevisibles, obtenció d'una gran varietat de productes del fons del mar, com a eriçons de mar, Pop, espardenyes, orelles de mar, espècies de asdicias, conquilles i espardenyes, entre d'altres.

 

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


El futur Haenyo aprendre a nedar d'una edat primerenca. A partir dels dotze anys començar a bussejar, supervisats per les seves mares, convertir-se en professional.
El preu a pagar per aquesta professió de risc és molt elevat, la majoria de les Haenyo, en els anys, que pateixen malalties de l'orella, pulmonar, les migranyes i deformacions dels ossos.

 

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


Aquestes dones són part d'una de les tradicions més belles i sostinguda que es coneixen, registrar els primers documents de la seva existència al final del segle X. Segons els primers registres documentats, les dones de la província de Jeju estaven guanyant terreny als homes en la recol·lecció de fruits de mar. L'impost sobre senderisme a la regió va empènyer les dones per contribuir a l'economia familiar. Aquestes grans sacrificis es va convertir en la principal font d'ingressos de les llars, contribuir a un creixement econòmic notable en la província. Aquest treball dur i la creació de cooperatives assegurat una millor distribució dels ingressos.

 

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


En els anys cinquanta hi havia 30.000 Haenyo; Avui que tenim menys de cinc mil cinc-cents,, fortament reduir el número, dels quals el vuitanta-cinc per cent més de cinquanta anys d'edat.

 

Haenyo - Bussejador dones de Corea del Sud


Podeu veure totes les imatges a la pantalla completa a la secció de Fotografies.

 

%d Bloggers com aquest: