Kosovo

DIARI DE VIATGE – La jove Kosovo


Quan viatjo compartir alguns viatges dies amb altres turistes, Aquesta vegada vaig conèixer Lorenz. Compartim unes cerveses, experiències i part de la ruta per a Kosovo.Entrar a Kosovo des d'una brisa d'Albània, relacions entre els dos països estan molt a prop, amb els forts llaços que lliguen.


 


Estic en el camí a un monestir ortodox, Visoki Dečani o Dečani, Està protegit per les forces militars italianes i la KFORCE, Es regula l'entrada i sortida del monestir serbi, amb uns frescos impressionants que donen el lloc d'un ambient molt especial.


 


Vaig conèixer el Professor d'anglès i director de l'escola superior de Dečani. Va explicar-me coses sobre la història del país interessants.
 
La guerra a Kosovo amb Sèrbia va durar des de la 1997 fins a la 1999, amb un saldo aproximat de 23.000 víctimes i les seves famílies estripades. Hi ha encara més de 1.600 falta.
Ara relacions amb Sèrbia són més estandarditzats però la història és molt recent i a vegades hi ha altercats entre els dos, especialment a Mitrovica. A les escoles de les grans ciutats conviuen amb Kosovar serbis, És optimista pel futur del país.


 


La població de Kosovo, Majoria albanesa, és el més jove d'Europa, Hi ha 60.000 estudiants que es preparen per al futur, a la recerca d'una vida millor.


 


Els ciutadans de Kosovares pot viatjar menys per Espanya Europa, per alguna estranya raó l'estat espanyol no reconeix als ciutadans Kosovares, ni seu territori com una nació. Joves i vells enyoren l'antiga Iugoslàvia, on anar a qualsevol lloc, dir-me que no hi ha marxa enrere.


 


Mirar quant més explicar-me més similituds entre la situació actual de Catalunya i a Kosovo. Ells van lluitar per la independència i aconseguit. Dir-me a Kosovo si jo estic preparat per a la guerra i la veritat que penso que mai seré.


 


Les imatges dels herois abunden a Kosovo, aquells que han donat la seva vida per la independència, van prendre una mesura extrema per a aquest propòsit. Sempre hi ha flors fresques i ben cuidat tombes en cementiris.


 


Que esperen trobar un país amb profundes ferides de la guerra de Kosovo és lloc equivocat. El país va ser reconstruïda després del conflicte, la 90% els edificis són de nova construcció, Estil europeu, alguns paisatges bucòlics i cases de jardí que semblen palauets.


 


Albanès més banderes que habitants als carrers. El nombre de persones que parlen alemany o ha tingut un passat fora del seu país és impressionant, Hi ha molts que acreditin una nova vida exterior Kosovo i alguns acaben tornant, sobretot per problemes burocràtics.


 


La població està dividida entre l'apatia i l'optimisme. Joves volen altres experiències fora del país, i els inversors trobar un país amb la petita indústria i tot, però encara té por d'establir-se en el lloc.


 


Després que el mercat de formatge celebrada un cop per setmana a Pec sóc tren a Prishtina, la capital del país.


 


Prishtina té un parell d'interessants llocs per visitar, com per exemple la biblioteca National City, arquitectura futurista.


 


També recomano visitar el mercat, que és a prop del centre de la ciutat.


 


Vaig camí de Prizren, Ciutat de l'entrada del Parc Nacional de les muntanyes de Sharr, un lloc preciós amb persones amb les tradicions més arrelades.
 
Kosovo és un país petit però interessant per visitar, molt segur per als turistes i ciutadans amistós, com a tota la població albanesa.Podeu veure totes les imatges a la pantalla completa a la secció de Fotografies.

 
 

Entrades relacionades:

%d Bloggers com aquest: